Η InDigital Α.Ε ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί μια αμιγώς Ελληνική Τεχνολογική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Εφαρμογών. Βασική αποστολή της InDigital είναι η παροχή καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, έχοντας ως σκοπό την πρωτοπορία μέσω της συνεχούς έρευνας και επένδυσης σε νέες αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα μέσα από τη συνέπεια και αξιοπιστία των υπηρεσιών προς τους συνεργάτες της. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην εξειδίκευσή της στον κλάδο της Πληροφορικής και στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε καινοτόμες τεχνολογίες. Για τον λόγο αυτό, συνεχώς επεκτείνει τις στρατηγικές της συμμαχίες με άλλες εδραιωμένες και αξιόπιστες εταιρείες, διασφαλίζοντας έτσι την πρωτοπορία της στον τομέα δραστηριοποίησής της. Οι υπηρεσίες της είναι άκρως καινοτόμες για την ελληνική αγορά και συνεχώς επενδύει σε εξοπλισμό και λογισμικό νέων υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Αποτελείται από έμπειρο και καταξιωμένο προσωπικό 49 ατόμων, η πλειονότητα του οποίου εργάζεται χρόνια στην εταιρεία, με αποτέλεσμα την πλήρη εξειδίκευση για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των συνεργατών.
Η InDigital ερευνά και αναπτύσσει έργα πληροφορικής, προσαρμοσμένα πλήρως στις απαιτήσεις του κάθε έργου ή συνεργάτη, καθώς είναι βασισμένα κυρίως σε ανοιχτό λογισμικό (Open Source) και εφαρμογές που αναπτύσσει η ίδια. Για κάθε έργο που αναλαμβάνει προχωράει σε πλήρη καταγραφή των απαιτήσεων και ερευνά όλες τις πιθανές τεχνολογίες ώστε να παρουσιάσει ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα.
Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της περιλαμβάνουν:
- Ψηφιοποίηση αρχείων & τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνων.
- Τρισδιάστατη ψηφιοποίηση χώρων και αντικειμένων ανεξαρτήτως μεγέθους.
- Ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR).
- Σύστημα διαχείρισης και διακίνησης εγγράφων και ροής εργασιών (InDMS).
- Υπηρεσία προηγμένης απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής (InSign).
- Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης & διαχείρισης πληροφοριών και δημοσιότητας.
- Αυτόματη απομαγνητοφώνηση ιατρικών γνωματεύσεων.
- Τεχνολογία ψηφιακής επικύρωσης αποδείξεων (DRVS).
- Σύστημα διαχείρισης ακινήτων & μισθωμάτων.
- Σύστηματα καταγραφής & διαχείρισης Αιτημάτων.
- Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, Web εφαρμογών, εξειδικευμένα έργα και εφαρμογές.
- Ρομποτικά συστήματα.
Η InDigital είναι πιστοποιημένη με το πλέον διαδεδομένο παγκοσμίως Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο θέτει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, το ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001-2015 Διαθέτει επίσης το διεθνώς αναγνωρισμένο Πρότυπο Πιστοποίησης ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 27001:2013, το οποίο προσδιορίζει τις προδιαγραφές για την διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών. Επιπλέον, διαθέτει το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο πιστοποίησης συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001:2004. Η InDigital έχει συμμετάσχει και υλοποιήσει πληθώρα ανάλογων έργων υψηλών απαιτήσεων για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενδεικτικά έργα ψηφιοποίησης, τρισδιάστατης ψηφιοποίησης:
- Τρισδιάστατη ψηφιοποίηση, δημιουργία πλατφόρμας και
ανάπτυξη εφαρμογής εικονικής περιήγησης για την προώθηση 10
βασικών σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος (10 κάστρα) στο
πλαίσιο Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας
«Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013» του Έργου «Networkd creation
and promotion of castles – NetCastle» για την Περιφέρεια
Ηπείρου/Π.Ε Θεσπρωτίας. - Τρισδιάστατη ψηφιοποίηση εξωτερικού και εσωτερικής
αίθουσας συνεδριάσεων και δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων
προσαρμοσμένα στην ιστοσελίδα της, για την περαιτέρω προβολή
της Ακαδημίας των Αθηνών στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο του Έργου
υλοποιήθηκε τρισδιάστατη ψηφιοποίηση 20 αντικειμένων του
Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας
Αθηνών. - Τρισδιάστατη ψηφιοποίηση εξωτερικού και εσωτερικής
αίθουσας Βυζαντινού Ναού Εσοδίων της Θεοτόκου στον Άλιμο και
δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων προσαρμοσμένα σε WEBGL
ιστοσελίδα , για την περαιτέρω προβολή του Ναού στο διαδίκτυο. - Ψηφιοποίηση και απεικόνιση εφαρμογών του έργου
Common Religious Cultural Pathways/Corect για την Ιερά
Μητρόπολη Δράμας και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεων και
Σταύρου. - Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος
ψηφιοποίησης και διάχυσης ψηφιακού περιεχομένου PRESSBOX
Εκδοτική – τομέας ευρυζωνικού περιεχομένου, δράση DigiContent – S/N F2584 – ΕΣΠΑ 2007 – 2013, Ψηφιακή Σύγκλιση. - Συλλογή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και προβολή υλικού για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων του
Κοινωφελούς Ιδρύματος Εγνατία Ηπείρου. - Ανάπτυξη πλατφόρμας με ενσωματωμένο BI σύστημα
διαχείρισης και επίλυσης αιτημάτων και καταγγελιών, δημιουργία
ιστοσελίδας και Μobile App (Καθημερινότητα, Δήμος Χαλανδρίου
κ.α.) - Ανάπτυξη και εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικής διακίνησης και διαχείρισης εγγράφων σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς (Δήμος Χολαργού, Δήμος Πεντέλης, ΑΠΕ, ΚΕΔΕ, ΚΤΥΠ,
ΕΑΑΔΗΣΥ, ΚτΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.). - Ψηφιοποίηση, επεξεργασία και δημιουργία πλατφόρμας
για την εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων της εφημερίδας
«Αθλητική Ηχώ» το οποίο περιλάμβανε 300.000 σελίδες Α3. - Ψηφιοποίηση πρωτογενών δεδομένων, σάρωση εκδόσεων 125.000 σελίδων για την μετατροπή εικόνων σε κείμενο με τη διαδικασία οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων και την κατηγοριοποίηση – διασύνδεση των ψηφιακών δεδομένων σε βάση δεδομένων και την διασύνδεση της με ειδικές ιστοσελίδες προβολής στο πλαίσιο του Έργου «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη» της Νομικής Βιβλιοθήκης ΑΕΒΕ.
- Ψηφιοποίηση αρχείων και δημιουργία εφαρμογών προβολής
προσαρμοσμένες στην υπάρχουσα ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής
βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Λάτση
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) είναι Κοινωφελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) το οποίο ιδρύθηκε το 1993 και κυρώθηκε με τον Νόμο 2169/1993 άρθρο 54 (σελ 4131) (ΦEK 149A/10.09.1993). Σκοπός του ΙΜΕ είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού και να προβάλει τη συμβολή του στην εξέλιξη του πολιτισμού, έτσι ώστε το παρελθόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος και να εμπνευστεί και πάλι η σύγχρονη σκέψη από το ελληνικό πνεύμα.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, το ΙΜΕ ασχολείται με τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο Μείζονα Ελληνισμό. Η πραγμάτωση του σκοπού αυτού περιλαμβάνει:
- την οργάνωση Ιστορικού και Πολιτιστικού Κέντρου με θέμα το Μείζονα Ελληνισμό, η προβολή των εκθεμάτων του οποίου βασίζεται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.
- τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και προβολών και την παραγωγή έντυπων εκδόσεων και υλικού σε ηχητικές, οπτικές ή άλλες αποτυπώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας, με περιεχόμενο επιστημονικό ή εκπαιδευτικό που σχετίζεται με τους σκοπούς τους Ιδρύματος.
- τη διαχείριση της ιστορικής και πολιτιστικής πληροφορίας μέσα από την έρευνα, τη συγγραφή και επιμέλεια κειμένων, τη συλλογή υλικού τεκμηρίωσης, τη λειτουργία Φωτοθήκης, Βιβλιοθήκης, Τμήματος Γενεαλογίας κ.ά.
- την οργάνωση ερευνητικών προγραμμάτων και ομάδων εργασίας σε σχέση με το αντικείμενο αυτό.
- την οργάνωση και υποστήριξη μαθημάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μεταπτυχιακών σπουδών για το Μείζονα Ελληνισμό για Έλληνες και ξένους.
- τη θεσμοθέτηση, ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων για την προώθηση ερευνών και μελετών που σχετίζονται με τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Ενδεικτικά έργα
- «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για την ναυμαχία της Σαλαμίνας»
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/ LEADER 2014 – 2020 «Πολιτισμός και Περιβάλλον “Εν Πλώ”», του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020». ΜΕΤΡΟ 19: «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του Leader (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία τοπικών Κοινοτήτων)».
- «Εφαρμογή υποτιτλισμού για γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (smart glasses) για παρακολούθηση ζωντανών παραστάσεων»
Το έργο αφορά την ανάπτυξη και βελτίωση της ήδη υπάρχουσας τεχνογνωσίας/τεχνολογίας και εφαρμογών αναγνώρισης και ανάλυσης σήματος ομιλίας. Σκοπός της έρευνας είναι η ανάπτυξη εφαρμογής για γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας «smart wearable glasses», που θα δίνει τη δυνατότητα προβολής υποτίτλων στα γυαλιά σε θεατρικές παραστάσεις και γενικά ζωντανές πολιτιστικές δράσεις.
- BRIDGESA hyBRID (physical-diGital) multi-user Extended reality platform as a stimulus for industry uptake of interactive interfaceS
ICT-55-2020 InteractiveTechnologies – InnovationAction. BRIDGES proposes to bring to market a holistic solution for (remote and co-located) group interaction in room-scale immersive Mixed Reality (MR) environments that blend the physical and virtual space.
- «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα»
Το έργο σκοπό έχει να αναδείξει το πλούσιο ιστορικό, αρχαιολογικό και πολιτισμικό απόθεμα της Βοιωτίας και να ενισχύσει την πολυποίκιλη αξιοποίησή του, με έμφαση στην τουριστική προώθηση του νομού και την πολιτιστική εκπαίδευση των νέων του, μέσα από μια σειρά αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων. «Εικονικός οδηγός στην βυζαντινή αρχιτεκτονική : Η “Αγία Σοφία” ,Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς»
Το έργο δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί εκ νέου το μνημείο της Αγίας Σοφίας, ένας εμβληματικός τόπος και χώρος της βυζαντινής –και κατ΄επέκταση της νεοελληνικής- ταυτότητας, στην ιστορική του συνέχεια και εξέλιξη, και να είναι επισκέψιμο από το Εληνικό και διεθνές κοινό, όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του, εκτιθέμενο στη ΘΟΛΟ εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ.
- «Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος»
Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό πολυμεσικό μουσείο και στόχος του είναι η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων της Ακαδημίας και η προσέγγιση του χώρου της φιλοσοφίας και των ιδεών με την χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Στόχος του μουσείου αποτελεί η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων της Ακαδημίας και η προσέγγιση του χώρου της φιλοσοφίας και των ιδεών με την χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών.
ΤΓΓ-ΕΚΠΑ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος,
Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας - Παλαιοντολογίας
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποτελεί ένα σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο προσφέρει σπουδές σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και στοχεύει στην άρτια εκπαίδευση, την καινοτομία και την προαγωγή της επιστήμης μέσω της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και των επαγγελματικών πεδίων, καθώς και στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας, και να προωθεί τη διάχυση της γνώσης, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας και την καινοτομία, με προσήλωση στις αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Το ΕΚΠΑ διαθέτει σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή για τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.
Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ διαθέτει για τον Ελληνικό χώρο μακρά εμπειρία σε εφαρμοσμένα ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο το γεωλογικό παρελθόν, το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι ζωικοί και φυτικοί οργανισμοί, καθώς και την εξέλιξή τους. Μελετά τους επιστημονικούς κλάδους της Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, της Ιστορικής Γεωλογίας, της Παλαιοντολογίας, της Ιζηματολογίας, της Παλαιοβοτανικής και της Γεωμορφολογίας καθώς και πολλά επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, παράγοντας σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.
Στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα περιλαμβάνονται: Μικροπαλαιοντολογία, Παλαιοντολογία Ασπονδύλων και Σπονδυλωτών, Παλαιοανθρωπολογία, Παλυνολογία, Γεωχρονολογία, Αρχαιομετρία, Γεωαρχαιολογία, Μουσειολογία, Λιθοστρωματογραφία, , Παλαιοοικολογία, Παλαιοκλιματολογία, Εξελικτική Παλαιοοικολογία, Παλαιογεωγραφία, Περιβαλλοντική Μικροπαλαιοντολογία, Παλαιοπεριβάλλοντα, Ιστορία και Φιλοσοφία των Γεωεπιστημών, Διδακτική και Παιδαγωγική των Γεωεπιστημών και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Τα παραπάνω γνωστικά πεδία συμβάλλουν στη γνώση της εξέλιξης της ζωής και της βιοποικιλότητας του πλανήτη, της ανασύστασης των παλαιοπεριβαλλοντικών συνθηκών κατά το παρελθόν, των κλιματικών αλλαγών και την επίδρασή τους στον έμβιο κόσμο, της χρήσης μικροαπολιθωμάτων ως δεικτών περιβαλλοντικής υγείας οικοσυστημάτων και της Γεωλογικής Κληρονομιάς. Το ΕΚΠΑ-ΤΓΓ έχει μακρόχρονη εμπειρία στο συντονισμό και τη διαχείριση συνεργατικών έργων έρευνας και ανάπτυξης, ενδεικτικά κάποια εκ των οποίων είναι:
- “Έρευνα και Ανάπτυξη Τεχνολογιών Αιχμής για τη Δημιουργία Κέντρου Δεδομένων Καταστροφών – Disaster Data Center (DDC) και Καινοτόμων Εργαλείων GIS Έγκαιρης Προειδοποίησης και Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών”, Κωδικός Έγκρισης Έργου: 12CHN224, Πρόγραμμα: ΕΣΠΑ 2007-2013, Δράση «Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας- Κίνας 2012-2014», Περίοδος: 2012-2015, Προϋπολογισμός: 445.000 €, Εταίροι: GEOSET CONSULTANTS FOR THE DEVELOPMENT – GEOSET LTD, WUHAN ZONDY CYBER SCIENCE AND TECHNOLOGY CO. LTD, FACULTY OF INFORMATION ENGINEERING OF CHINA UNIVERSITY OF GEOSCIENCES (WUHAN)
- “Ενέργειες Αποκατάστασης Ζημιών από τις Πυρκαγιές της 25ης Ιουλίου 2016 και της 26ης Αυγούστου στη Νήσο Χίο και Εκπόνηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Περιβαλλοντική Προστασία και την Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών”, Κωδικός Έγκρισης Έργου: 70/3/13791, Περίοδος: 2016-2018, Προϋπολογισμός: 1.250.000 €, Εταίροι: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Χίου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.